5. Szent Márton Újborfesztivál és Libator

[A Novemberben történt rovat harmadik része…]

Először 2005 őszén sikerült eljutni a szentendrei skanzenbe, a fent említett eseményre. A benyomás meghatározó volt – így, egy év kihagyás után, a legutóbbi alkalmat nem lehetett elszalasztani. Számítva a rendezvény jellegéből következő zsíroskenyér-hegyekre; kevéske sós rágcsálnivalóval, az elfogyasztásra valamennyire előkészített, vegyes sajtgyűjteménnyel és némi ásványvízzel felfegyverkezve vetettük bele magunk a forgatagba. Ami – köszönhetően az időjárás fölöttébb szeszélyes állapotának – nem is volt annyira elviselhetetlen.

Ami tetszett:

  • Más bornépszerűsítő rendezvényekkel összevetve, jóval kevesebb termelő vonultatta fel újbor-termését – ebből következően – nem utolsó szempont! – kellő lelkesedéssel végigkóstolható volt csaknem a teljes kínálat… 😛
  • Épülethez hozzáigazított, fűtött sátor biztosította a helyszínt, számos békés üldögélést lehetővé tevő asztallal, székkel, paddal.
  • A skanzen területén a sátorszínpad műsora mellett, az egyes épületekben különböző egyéb elfoglaltságok és ingyen meleg finomságok – héjában sült krumpli, sült tök, pattogatott kukorica – várták a látogatókat.

Ami nem tetszett:

  • Az időjárás hihetetlen volt: napsütés váltakozott esővel, hóeséssel és mindez megtüzdelve széllel – nem a legideálisabb sétálóidő.
  • A különböző libából készített, megvásárolható, elfogyasztható finomságok között – az előzetes várakozásaimmal ellentétben – nem volt[!] zsíroskenyér. 🙁 Lehetett venni üvegben libazsírt, ahhoz kenyeret, hagymát – ikea-érzés kicsiben. [OSzK büfé – óóóh…]

Minigaléria – alant…

[table id=6 /]

További képek…

4 hozzászólás

wildgica január 9, 2008 Reply

Ott libákat gyilkoltak meg… 😯 😥

A 0261-es helybélit, pedig szívesen hazahoznám, nagyon édes kis buksija van. 😳 😀

Cz. Z. január 17, 2008 Reply

Mivel a bizonyos körökben népszerű zsírleszívást – ismereteim szerint – az élelmiszeriparban még nem általánosították; ezért – sajnos – be kell érnünk a kifogásolt módszerrel. Jobb híján…

Borjúból is elsőosztályú finomságokat lehet ám csinálni… 😛

wildgica január 17, 2008 Reply

Több zsírleszívást a libák védelmében!

A borjú pedig köztudottan házikedvenc, szóval el nem tudom képzelni, hogy lenne képes bárki ilyen borzalmakat tenni vele… A borjú az egy olyan, hogy olyan már nincs is, mert ő annyira! Őt fésülni kell, meg etetni, sétáltatni, alkalomadtán állatkozmetikába vinni, hogy megcsinálják a körmeit. Bizonyhogy.

Azt meg már serté… sértésnek veszem, hogy a szpemszűrő a szalonna szót dobta ide nekem, hogy gépeljem be. Gyalázat!

😛

wildgica január 17, 2008 Reply

Ilyen mértékben antiborjista blogot még sosem láttam…

Vélemény, hozzászólás?